Van Sydney naar Melbourne

Sydney, wat moet ik daar toch over zeggen? Al meer dan 2 jaar is Amsterdam mijn stad en daar is dan opeens aan de andere kant van de wereld Sydney. Sydney, een goede tweede of durf ik gewoon niet toe te geven dat Sydney wel eens stad nummer een kan zijn.

In The Botanic Gardens kan ik wel een week verblijven en dan heb je nog de stranden die we de tweede en de derde dag bezochten Bondi, Coogee en Mainly. Echt jongens wat hier rondloop ;-). De wijk The Rocks heeft wel iets van Amsterdam weg, tenminste als de Engelsen het gebouwd hadden, een klein dorp in gezellige oud-Engelse stijl binnen een grote stad. De haven Darling Harbour is wat Amsterdam rond het IJ zou moeten zijn, volop kroegen terassen en vermaak.

Nu ik dit schrijf zit ik naast een waterval. We hebben inmiddels Sydney verlaten en bevinden ons in een klein western achtig dorpje midden in The Blue Mountains. Na 2 uurtjes met de trein bevind je , je opeens in een soort tropisch berglandschap. Je kan kilometers kijken en ziet alleen bossen en bergen. We hebben een bergwandeling gelopen en de eerste kakatoes, kreeften en hagedissen van 10cm in het wild gezien.

Aan het hostel leven begin ik inmiddels wel te wennen. We slapen nu in een 7 persoonskamer dus je hebt altijd mensen om je heen en zo zijn socialtalks aan de orde van de dag (ja pim altijd maar weer de nieuwegeinse verhalen vertellen ;-) ). Dit hostel is overigens heel anders dan dat is Sydney. Het is net een grote huiskamer alleen dan met wazige mensen. Er lopen zweverige franse meiden, langharige hippies, Engelse en halve monniken. Het betere opzoek naar jezelf is aanwezig. Ik zou tegen die gasten willen zeggen: Als je op reis bent mag je, je best wel wassen en hoef je echt niet zo'n moeilijk baartje te laten staan.

Maar maken jullie je maar niet druk hoor. Ik heb mezelf en mijn scheerapparaat inmiddels wel gevonden. En ondanks dat reizen geen vakantie mag heten is de eerste week een fantasitsche vakantie week geweest met de fijnste reisgenote die ik me maar kan wensen. O overigens voor mensen die geintresseerd zijn hoe mijn reisgenote het beleefd:

www.mariekevis.waarbenjij.nu

Inmiddels heeft mijn update snelheid ervoor gezorgt dat de realiteit mijn verhaal heeft ingehaald. Daarom nog een korte extra update. Als echte decadente Wereldreizigers zijn we inmiddels met het vliegtuig naar Melbourne vertrokken. Voor 69 dollar (zo'n 35 euro) vlieg je, daar kan je nog geen bus voor pakken.

Na een heerlijke zoektocht naar ons hostel, er bestaan straten met dezelfde naam in verschillende disticten, zijn we bij ons hostel Sint Arnouds. Denk hier aan het huis van je Oma, een typisch luchtje van de oude vloerbedekking, gebreide schilderijtjes aan de muur en oude donkerbruine meubels. Het hostel is een waar doolhof en een tikje krakkemikkig, maar de locatie naast de Botanic Gardens (die hebben ze ook hier) dicht bijn het centrum maken een hoop goed. We hadden ons voorgenomen uit eten te gaan, maar aangezien onze enige kamergenoot is gaan bierdrinken besluiten we met slechts 2 zakken chips even de privacy te pakken en wat te bewegen (nee Ria we hebben geen last van onze vlucht).

Zondagochtend beginnen we als echte locals aan onze hardloop ronde door het park waarna we de stad gaan ontdekken. We eindigen op de stranden van Sint Kilda, maar eerst doen we een rondwandeling in het centrum van Melbourne inclusief een uitgebreide lunch in een ramblasachtig straatje om vervolgens op het Melbourne Summer Festival te belanden. Kicken zou je zeggen, maar helaas het blijkt het Gay en Lesbian feest van Australie te zijn. Wel blijkt dat Australiers wel degelijk goede Minimal en Techno kennen. Heb het deze keer gelukkig zonder kleer scheuren overleefd.

Maandag naar de Australian Open. Dat er zo veel mensen naar een sport als tennis komen had ik niet verwacht. Het blijft in mijn ogen hetzelfde als voetbal kijken in de Amsterdam Arena, maar het moet gezegd worden een dagje Australian open is hartstikke leuk.

Nu hebben we een dagje rust. Ook wel prima gezien het 37graden is. Even de was doen (hoort er schijnbaar toch bij) en dan maar even in het park liggen. Morgen vertekken we namelijk weer. We gaan richting Tasmania om daar een mooie eiland tour te doen en inderdaad Mike waarschijnlijk wat berg beklimmen. Verwacht dus snel nieuwe sterke verhalen. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer