Nog even het goede leven (Bali en Thailand)

10-08-09

2 dagen zijn we in Kuala Lumpur, maar dit za bij mij niet de boeken in gaan als de beste periode van onze reis. Ik word ziek. Krijg zelfs koorts en dus even naar het ziekenhuis want we vliegen de volgende dag. Overal op de vliegvelden word je temperatuur gescant om te kijken of je Swine-flu hebt en mijn eerste dagen Bali breng ik liever niet onder quarantaine door. Het valt mee, de dokter maakt zich meer druk over Amsterdam en de stranden van Bali. Ik kan met een gerust hart vliegen.

Op Bali bezoeken we eerst Sanur. Weer eens een echte hotel kamer en zwembad, beterrr. Sanur is een soort goedkope financielecrisis reisbestemming voor Nederlanders lijkt het, echt alleen maar Nederlanders. Na Sanur richting het echte Bali in Tirtaganga. Tussen de rijstvelden in de kamer waar Floortje Dessing ook geslapen heeft. In het dorpje vele rituelen en offers bij de tempels. Ook moeten we met de locals liters rijstwijn drinken. Heel wat hartelijker dan de balinezen in de grote steden die je alleen maar proberen te lichten. We maken een trekking door de rijstvelden en komen hier helemaal tot rust.

Ubud het culturele centrum van Bali. We gaan op kookcursus, gaan op mountainbikes door de rijstvelden, lachen bij monkey forrest en bezoeken met een paar honderd anderen een rituele dans. Ook ontmoeten we Nynke en Rogier waarmee we de komende dagen zullen optrekken en waarmee we in Ubud samen met de laidback Australiers (leuk volk toch) bier drinken.

Meer dan een week Kuta ter afsluiting van Bali. Niks cultureels, een soort Salou en dus weer even het alcohol promilage op pijl brengen. 3 dagen achterelkaar los, heerlijke minimal, foute kroegen en goedkoop bier (lam voor een tientje). Na deze dagen gaat het echter mis. Opnieuw krijg ik koorts. 4dagen lang doe ik niets anders dan in bed liggen af en toe dapper richting het strand en s'avonds uit eten. Marieke haar verjaardag valt een beetje in het water, zo kut. We eten een taartje, gaan s' avonds uit eten, maar ik was meer van plan. Na 4dagen voel ik me eindelijk beter en dus kunnen we weer veilig richting Thailand.

Resorttsss. We maken optimaal gebruik van de crisis en dus heerlijk in luxe resorts zitten voor een prikkie. Eerst in Krabi en vervolgens richting Ko Phangan.

De fullmoon. Eens in de maand komen 30.000 man richting Ko Phangan om daar op een groot strand helemaal loes te gaan. Kort gezegd is het gekkenhuis. Voor 2euro een emmer met drank, ook drugs is niet moeilijk te krijgen, een grote lamme boel. 5 grote stages en loesss. Ik ben inmiddels veel gewend, maar zo naar de pauper gaan mensen op Lowlands nog niet eens. Na 12.00uur heeft het niets meer met een goed strandfeest te maken. Er hangt een hoe gekker hoe beter sfeer. Toch vermaken we ons goed en met het licht komen we thuis in ons heerlijke resort.

Mooi moment om onze reis te overdenken. Het zit erop, 7 fantastische maanden. We zullen ze nooit vergeten. Ik kan het ook iedereen aanraden. Denk je erover, heb je het geld, gewoon gaan en ze pakken het je nooit meer af. Voor nu wil ik iedereen bedanken die mijn reisverhalen trouw heeft gevolgd. Laat het een inspiratie zijn. Zie jullie allemaal snel weer.

Laterss,

Edwin

Reacties 5

Marieke 10-08-2009 08:05

I love you!

Leonie 10-08-2009 08:15

Ha schat...

Ja, het zit er echt op! Tijd om in Nederland aan een nieuw avontuur te gaan beginnen. Neem alle kennis en ervaring mee in je beslissingen die je hier gaat maken. Zoals je al eens schreef.. er is een hoop mis in de wereld. Al is in Nederland ook niet alles helemaal top, wees toch maar blij dat je huisje hier staat.

Ik zie je morgen. kan niet wachten!!

Liefs

Lau 10-08-2009 09:39

Hi Edwin na 7 maanden samen geweest te zijn en mooie avonturen beleefd te hebben en Marieke geheel voor je zelf gehad te hebben komt er nu weer een tijd dat je moet gaan delen en ik staat te wachten om ze weer even over tenemen

goede reis samen en behouden thuiskomst

Lau

Tot morgen

groeten

Tim 10-08-2009 11:06

Tsja! En toen zat het er weer op. Echt klote je zal nu wel in het saaie Nederland gat vallen. Maar misschien zet het je wel aan het denken en wil je weer weg? Wie weet? 1 voordeel we kunnen weer biertjes gaan drinken bij de engelbewaarder

Iris 11-08-2009 07:49

Je schrijft het mooi, dit pakken ze je nooit meer af. Ik ben blij dat je het zo voelt en het zo goed hebt gehad. Laat het ook een inspiratie voor jezelf zijn!

Tot snel in Amsterdam
Iris

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer