Dus dat was lang reizen...

Zondag 11 januari 2009 Sydney

Vandaag hebben we onze eerste dag Sydney gehad en dus word het tijd voor mijn eerste sterke verhaal. Wie had dat gedacht, ik toch totaal geen wereldreiziger ga 7 maanden door Australie en Azie reizen en dat ook nog eens met de vrouw van mijn leven. Ik weet totaal niet wat me te wachten staat, maar ik heb me voorgenomen mij niet druk te maken en alles over me heen te laten komen.

Na een warm en emotioneel afscheidt stappen we 8 januari om 14.25 het vliegtuig in. Deze reis naar de andere kant van de wereld doet me nog het meest denken aan zo'n heerlijke busreis van circa 20 uur richting een badplaats in Spanje, langzitten, huilende kinderen, niet kunnen slapen en geen beenruimte. De reis bestond uit eerst 11 uur naar Bangkok, 1,5 uur wachten, 4 uur vliegen naar Taipai (Taiwan) om vervolgens 7 uur op niemandsland te wachten achter de douane. Het vliegtuig zit vol dus niet naast mijn lief, maar naast een slapende Engelsman en potverdorrie geen schermpjes.. na 7 uur niemandsland vliegen we in 10 uur door naar Sydney. Daar sta je dan 2 dagen later s'ochtends om 10 uur in Sydney.

We zijn volledig gesloopt, maar het mooie hostel, aan de rand van een park met uitzicht op de skyline van Sydney maakt een hoop goed. We lopen even door de stad, waarbij het meteen opvalt hoe mooi schoon en relaxed het hier is. Na deze korte wandeling gaan we naar het hostel om nog wat aan lichaamsbeweging te doen. We hebben vandaag tenslotte de kamer voor ons alleen ;-)

Nu, een dag later zit ik hier om 22.00 in mijn korte broek een biertje te drinken. Toch raar als ik bedenk dat het bij jullie nu 12.00 s' middags is en jullie waarschijnlijk staan te schaatsen. Geloof mij ik houd van schaatsen, maar als je eenmaal in de Botanic Gardens in Sydney bent geweest wil je niet meer anders. Het is even wennen om na 24 uur vliegen van -4 in een lente/zomer sfeer gesmeten te worden (het is 24*), maar ik kan jullie vertellen het went heel snel :-)  

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer