Ik ben een reiziger

11-03-09
De laatste twee weken Australie zijn voorbij en zo is een einde gekomen aan 2 maanden Australie. Jammer dat het alweer zover is, maar ik heb ook erg veel zin in het avontuur wat zojuist is begonnen Azie. Met als groot verschil, ook ik ben nu een reiziger. Ook ik kan nu vertellen over wat ik allemaal wel niet gezien heb. Ook ik mag nu alles 'beatifull en great' vinden. Ook ik kan nu socializen met de vijf vragen die iedereen aan elkaar stelt: Where are you come from? For how long do you travel? What have you done? Was it great? How long do you still have?

De eerste fouten zijn gemaakt: We hadden niet in het regenseizoen naar Cairns moeten vliegen. De eerste ontdekkingen zijn gemaakt: Het bleek echt een super goed idee om naar Tasmania te gaan. De eerste diepere vragen zijn gesteld: Waar willen we over 10 jaar staan? We hebben ons verbaasd: Gratis maaltijden, backpackersresorts en er bestaan dus echt landen waar koala's, kangaroes, papagaaien, wombats, dolfijnen en haaien in het wil leven. En uiteraard zijn ook de eerste budget overschrijdingen gemaakt. Ja, ondanks de sterke Euro is Australie erg duur.

De twee maanden voelen lang, lijken kort, zijn snel gegaan kortom een mix van dit alles. De laatste twee weken zijn voorbij gevlogen. We zijn naar het hippie dorp Nimbin gegaan. Dit hippie dorpje met regenboog huisjes en een museum midden in de stad waar de drugs wordt verhandeld in de achtertuin was heel bijzonden. In Mirwilumba hebben we een uiterst stijle vulkaankrater bekommen en zijn we met de eigenaar van het Hostel en een vriend van hem naar een goede band gegaan. Tenminste de band bleek een maand later te komen en zo zaten we tussen alle bejaarden bij het bejaarden cabbaret. Heel aandoenlijk trouwens hoe hier iedere avond ijs werd uitgedeeld door de eigenaar, net als thuis en een hele goed manier om mensen met elkaar in contact te brengen. We zijn een dag naar Byron Bay geweest, maar helaas waren hier geen accomodaties vrij. Slapen deden we in Yamba. In een gloednieuw backpackersresort met zwembad op het dak ;-). Yamba gaat het nog helemaal worden en hier hebben we dan ook een de golven bedwongen met onze surfboards en boddyboards. Om de kust wat af tewisselen met Australische cultuur zijn we naar Tamworth gegaan. Deze Country Music Capital van Australie bleek alleen door de weeks een beetje rustig. Op uitnodiging zijn we een avondje naar de karaoke geweest in een kroeg, yep we gaan helemaal los ;-). Er hing hier trouwens een spreek die heel toepasselijk is voor Australie en de sfeer hier.

There are no strangers, only friends you don't have met before.

Onze laatste stop voor Sydney en vandaar ons vertrek punt naar Azie is Newcastle. Dit is het eerste plaatsje waar we de surfers echt flink in actie zien. Zelf liggen we laid-back wat op het strand. Een rode vlag is toch iets teveel van het goede en gaan we s' avonds naar een gratis barbeque waar we ons in de pub-quiz mengen. Voor een bonuspunt nog voor de zaal gedanst, weer even ouderwets voor lul gestaan. Terug in Sydney voelt het als homesweet home en genieten we van alles wat de grote stad te bieden heeft. Stappen in Darlin harbour, we pikken de gayparade (hier Mardigras) mee en zien hoe heel Syndey naar de kloten gaat, gaan heelijk uit eten en shoppen shoppen shoppen. Australie was fantastisch en zo verdient het een meer dan knallend afscheid. We beklimmen de Harbour Bridge en zien Sydney op een super manier. Bedankt Australie het was goedtoefen hier.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer